Vertrouwenspersoon

Waarom een vertrouwenspersoon?

Als inwoner van de gemeente Aa en Hunze mag erop u rekenen dat u de juiste hulp krijgt en met respect wordt behandeld. Het kan zijn dat u na het gesprek met of het besluit van Attenta met vragen blijft zitten of dat u zich niet goed begrepen voelt. In dat geval kunt u contact opnemen met de vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon luistert naar u, kan uitleg geven en kan u helpen met informatie en advies. De vertrouwenspersoon kan uw rechten toelichten en samen met u bespreken welke mogelijkheden u heeft. Daarnaast kan de vertrouwenspersoon u ook ondersteunen wanneer u tijdens het begeleidingstraject dat u ontvangt onvrede heeft. U kunt zelf het gesprek met de medewerker van Attenta aangaan maar de vertrouwenspersoon kan u hierbij ondersteunen als u dat moeilijk vindt.

Contact vertrouwenspersoon Wmo

Mark Lindeboom is vertrouwenspersoon Wmo. Hij is telefonisch te bereiken op 06-15502694. U kunt ook een mail sturen naar m.lindeboom@hetlsr.nl. Wilt u liever een vrouwelijke vertrouwenspersoon spreken, dan kunt u dat kenbaar maken. De vertrouwenspersoon is onafhankelijk. Hij is in dienst van het LSR. Wat u met de vertrouwenspersoon bespreekt blijft vertrouwelijk.

Contact vertrouwenspersoon Jeugdzorg

Hebt u vragen, klachten en/of problemen over de (toeleiding naar) jeugdhulp, dan kunt u ondersteuning krijgen van een onafhankelijke vertrouwenspersoon jeugdzorg. Dit geldt voor u als (pleeg)ouder maar ook voor jou als jongere/(pleeg)kind.
Een vertrouwenspersoon jeugdzorg kan u helpen wanneer er situaties niet naar uw tevredenheid verlopen.  Het vertrouwenswerk wordt uitgevoerd door Zorgbelang Drenthe en door AKJ. Meer informatie over de vertrouwenspersoon vindt u op www.zorgbelang-drenthe.nl.
Vertrouwenspersonen Jeugdzorg zijn bereikbaar via:
T  088 555 1000 of
info@akj.nl